top of page

KOERA MAJANDAMISE ABC



Igas päevas on esimene ja kõige tähtsam osa LIIKUMINE. Liikumine stimullerib koera meeli ja ka seedekulglat, mis mõjutab teda ennast tühjendama. Tühjendada saab ennast rahulik ja lõdva keha ning meel. Erutunud ning vedavad koerad ei pruugi jalutuskäigu jooksul kakada ja osad ka pissida. Liigutakse nii kaua kuni koer hakkab väsimusest hingeldama ja siis sama kaua veel - olenemata vanusest.


TOIT järgneb alati liikumisele. Ärge toitke koeri ennem liikumist, sest see raskendab nende enesetunnet ja suurendab füüsilist- ja vaimset stressi. Toidukorrad peaksid järgnema pikematele jalutuskäikudele, et taastada energia kulud ja aidata taastada ning ehitada uusi kudesid. Peale liikumist söömine valmistab koera ka järgmiseks etapiks, milleks on:


VABA- ja UNEAEG tuleks korraldada ja planeerida selliselt, et koer teaks, kus on ta magamise koht ning mida teha näiteks närimismänguasjadega.


PESA peab olema pime, kuiv, soe ja turvaline. Koertele meeldib vabadus aga nagu meie tahavad nad peale tegutsemist pimedas puhata. Oluline on siin jälgida ka seda, et pesa, milles ta magab on turvaline konstruktsioonilt ja ei asu liikumisteedel või väljapääsude vaateväljas.


NÄRIMINE võib vastupidiselt teie arvamusele olla teie kõige suurem sõber! Nagu kõikide mänguasjadega tuleb ka närimismänguasjadega algselt koeraga koos mängida. Närimine kui tegevus meeldib koertele väga, sest on psühholoogiliselt võrreldav inimeste naeru ja rõõmutundega, sest vallanduvad sarnased hormoonid nagu endorfiin ja dopamiin. Dopamiin on nii inimestes kui ka koertes äärmiselt sõltuvust tekitav.


Planeerige oma koera päev ja järgige rutiini ning Teie koerad tänavad teid rahu, õnne, tasakaalu, usalduse, austuse ja tingimusteta armastusega!

177 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page