top of page

TENNISEPALLID KULUTAVAD KOERTE HAMBAID!



Kui ma 2011 aastal oma esimese teenistuskoeraga treeninguid alustasin, sain ma kingiks ka pool kartulikoti täit tennisepalle. Hilja oli siis sellele kasulikule tasuta hunnikule heldimusega otsa vaadata kui aastaid hiljem olid koera kaniinid ehk silmahambad nii kulunud, et olid ülejäänud hammastega samal tasapinnal.


Kuna koera üks väljaõppe osasid nägi ette ohtraid hammustusi ja haardetugevusega seotud harjutusi siis eeldasin, et enamus hammastest on kulunud erinevatesse patjadesse, nutsudesse ja kaitsekostüümidesse.


Miks ma selle looga alustan? Sest üksteist aastat hiljem ei teeks ma iialgi enam sama viga, et oma koertega tennisepallidega mängiksin. Tennisepallid kulutavad koerte hambaid. Need tennisepallid, millega tennist mängitakse, mitte tennisepalli kujulised koerte mänguasjad, aga ka seda ei saa ma kindlusega väita, sest vastavaid teadusuuringuid ei ole veel avaldatud.


Kui ma aastaid tagasi esimesest uurimustööst, mis Inglismaal avaldati, kuulsin – ei osanud ma sellele muud moodi reageerida, kui et ma ju enam ei kasuta tennisepalle, vaid Kong Classic’uid koeraga viskamismängude mängimiseks. Hiljem olen tutvunud mitme teadusartikliga, mis on viidanud selgelt tennisepallidele koerte hammaste kulumisega seoses.



Mida rohkem ma erasektoris erinevates valdkondades koertega tööle hakkasin, seda rohkem nägin sarnaseid kulunud hambaid ja hotellis olevate koerte kottides mänguasjadena tennisepalle.


Samal ajal avastasin enda jaoks Chuckit! Erratic Ball mängupallid, mida tänase päevani – võib öelda, et fännan. Olen väga praktiline inimene ja ei raatsi osta asju, mis ei pea vastu ning mis ei kesta. Minul ei ole ühtegi Chuckit! Erratic palli veel purunenud ja jällegi üleskutse lisada pilte, kui kellelgi on näiteid purunenud pallidest (lisada kommentaaridesse).


Julgen soovitada, ja seda mitte mingisuguste sponsorluste tõttu, Chuckit! Erratic Ball mängupalle kõikidele pallimängu huvilistele. Seda nende vastupidavuse, mitmekülgsuse, hinnaklassi kui ka tehniliste omaduste tõttu. Tuletan siinkohal meelde, et tegemist on interaktiivsete mänguasjadega, mida ei tohi kindlasti koertele järelevalveta kätte jätta. See aitab kaasa ka pallide vastupidavusele.

146 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page